Come Fly with Me - en reseblogg

View Original

krösus sork

Jag tror vi inte kan bo hos Oliver så länge till, det känns i luften. Han sa att vi fick bo här så länge vi ville, jag var skeptisk men Micke sa att det var typiskt svensk beteende och såklart var det inget problem. Men jag är en sån där person som inte vill vara i vägen och inte störa. Men sedan kom jag fram till att mannen i fråga har faktiskt ett tomt rum med en säng som han inte använder, han tjänar västerländsk lön i Thailand, han är nästan aldrig hemma och när han väl är det är vi oftast inte där. Vi har även visat vår tacksamhet genom att laga middag till honom ett par gånger, handlat mat och whiskey till hans kyl, bjudit ut han och hans flickvän på middag, städat och inte stört.

Till saken hör att när vi kom hit sa han ”mitt hem är ert hem” och "ni är de enda riktiga vännerna jag träffat här" etc etc. En annan grej är att han kan tillhöra skaran världens snålaste män. Han kan till exempel inte ens svara på sms… Så min teori är att han är sjukt irriterad på att vi inte betalat hyra den 1,5 vecka vi bott här och att han ångrar att han sa ”självklart behöver ni inte betala mig något”. Hans humör har varit iskallt i ett par dagar och jag önskar att han kunde säga vad problemet är och inte vara som en tjurig kärring. Om han inte vill säga att vi inte kan bo här längre får han väl hitta på en lögn, ”min hyresvärd uppskattar inte att ni bor här”, ”jag ska åka bort och ni kan inte bo kvar” whatever liksom och vi skulle fatta piken.

Så nu lämnar vi den dåliga stämningen till på måndag och får se om han är på bättre humör, annars blir det guesthouse. Och så håller vi alla tummarna för att han inte hittar denna blogg och inte gått nån kvällskurs i svenska.