Come Fly with Me - en reseblogg

View Original

National Holiday

Igår var det 6e juni och jag och Micke kände för att fira denna stora dag. Så vi begav oss till Chiang Mais enda svenska restaurang. Har inte satt min fot där innan men på nationaldagen var det dags att besöka Mr Chan och Miss Paulines resaturang. Jag undrar vem som är svensk där..??
Stället var inte helt lätt att hitta till men när vi väl hittade det var det som att träda in i en sommarstuga från 70-talet. Små svenska flaggor på tallriksunderläggen, blå/gula dukar, träpanel, virkade gardiner, burkar för havregryn och socker, gamla vyer över Stockholm och absolut vodka på väggarna.


Maten var ensatående. Jag åt köttbullar med gräddsås och lingon och njöt av varje tugga. Annat på menyn var skomakarlåda (shoemaker box :) ), svensk pizza, absolut salmon, file black and white, pannbiff med lök och kassler. Kommer nog bli ytterligare ett besök där innan avfärd för måste ju få testa en svensk pizza. Utbudet av pizza var som på Afrodite i Sala, Vesuvio, Capricciosa, Calzone, Margarita, och Hawaii. Kan knappast bli mer svenskt än så.

Alltid när vi åt pizza hemma i Sala under det glada 80talet, vilket skedde ca 2 ggr om året, åt min pappa alltid Capricciosa, min kusin Mattias åt Calzone, minns inte vad min bror åt men säkert också inbakad, min mamma varierade sig mellan dessa 2 och jag tyckte inte ens om pizza. Men nu när det finns pizzor med mozarella, parmaskinka, sallad, soltorkade tomater och annat så älskar jag det. Och jag slår vad om att min pappa fortfarande beställer Capricciosa när det ska ringas till pizzerian.