Come Fly with Me - en reseblogg

View Original

Morgonstund har...

Detta var synen som mötte mig 06:00 imorse. Då tog nämligen jag och Micke motorcykeln till Chiang Mias mest berömda tempel, Wat Phrathat Doi Suthep. Det ligger högt uppe på ett berg och vi skulle titta på soluppgången. Tyvärr var vi lite sena och missade den men det var vackert iallafall. Vägen upp kantades av munkar som var och samlade in gåvor.
Templet ligger ca 15km från city, och vägen dit är allt annat än rak, men det är grönt, lugnt och fullt av vattenfall under resans gång.



När man kommer fram var det bara 309 trappsteg kvar till själva templet. Jag har inte lika bra kondition som jag trodde kan jag säga. Eller så var det träningsvärk efter Bodystep och Bodycombat igår. Ja , det var det nog.







Känd vykortsvy från templet.







Micke tänder rökelse.





Massor av guldbuddhas.


Utflykt tidigt på morgonen är underskattat. Man borde göra det oftare. Det var alldeles lugnt och tyst vid templet, jag såg utsikten över staden, massor av konstiga insekter och exotiska fruktträd.
Är nu bara 10 dagar kvar i Thailand och 7 dagar i Chiang Mai så måste nu göra massor av saker som jag hunnit under dessa 8 månader. Nu blir det hårt pressat schema innan Bangkok med vattenfall, ladyboyshow, poolparty, shopping, besök till sömmerska, fukostbuffé och annat som jag bara skjutit upp till sen.