Come Fly with Me - en reseblogg

View Original

stämmer ej



Här är min kompis Oliver från Birmingham. Han är rolig. Vi gick lärarkursen tillsammans och nu pratar vi mest hur mycket det suger att undervisa bortskämda barn på NES.

I fredags kom han hem till vårt hus med lite udda drycker och fick pasta i gengäld. Han hade med sig en grön likör dryck från 7/11 som var helt ok med mycket lime i, en whiskey som smakade gift och lite Chang öl som smakade som de brukar.

NES är ett företag som jag ska säga upp mig ifrån så fort som möjligt. Jag är för bra för dem helt enkelt. Jag tar inte att jag får skäll för allt; om ett barn måste gå på toaletten under lektionstid, att jag har ett annat jobb också eller att jag klär mig fel... Sista veckan är denna vecka. Droppen som fick den kända bägaren att rinna över var kommentarer från en tjurig städerska, att de byter mina arbetstider och arbetsplatser varje dag och att de ringde mig för 2 minuter sen och sa att jag måste komma och skriva på ett papper NU. Förklarade att jag var lite upptagen och att jag ändå skulle dit vid 17 så kanske det kunde vänta 2 timmar.. "Helst inte" är svaret på extremt dålig engelska. (Är det bra PR för en engelska skola, att ingen i receptionen pratar engelska?) Enough is enough. Och just nu tjänar jag mer på min e-business på en dag än vad jag tjänar där på en vecka. Något stämmer inte i den ekvationen.

I söndags skulle jag äntligen få bada trodde jag och åkte till Chiang Mais enda pool för allmänheten. Kom dit vid 11 och grät nästan en skvätt när jag upptäckte att det var fullt och inga solstolar fanns kvar. Var bara att vända hem igen o läsa böcker under AC:n. Senare blev det en sväng till det bästa gymmet.