Come Fly with Me - en reseblogg

View Original

skolan



Här är skolan jag har gjort min praktik på. Skolan har runt 1000 elever mellan 4 och 15 år och klassas som en liten skola här. De stora skolorna i Chiang Mai har runt 7-8000 elever och där vill jag helst inte jobba..
Det här är skolgården och två av byggnaderna som inte har AC i klassrummen. Som tur var slapp vi vara i dem. Skolan har inte råd att anställa en västerländsk lärare till engelska undervisning så de är väldigt tacksamma att vi gör vår praktik där. Som tack fick vi gratis lunch och de bästa klassrummen.


Detta är huset där jag hade mina lektioner i. Rum med AC, många fönster och mycket yta att röra sig på. Som man kan se hyllas kungen såklart även här. Klockan 8 varje morgon sjunger man nationalsången på denna plats.



Inne i klassrummet när Steve precis avslutat sin lektion. Alla barn har uniformer och speciellt fina på fredagar. Dessa barn är 8-9 år men en del ser ut som 6.
Nu är min praktik klar och bara 2 prov återstår av kursen. I veckan har vi fått lära oss hur man skriver CV i Thailand så det ska jag göra i helgen. Och plugga in teori och grammatik. Och hoppas att min förkylning går över. Jag har gett upp nu, efter över en vecka med snuva, hosta och huvudvärk. Jag tar antibiotika. Annat som har hänt i veckan är att en frisör färgat mitt hår i en förskräcklig blond färg. Gick tillbaka och sa som det var, han färgade om det och det kanske blev någon bättre men inte var det mycket. Så nu vet jag inte vad jag ska göra... besöka ny frisör, hoppas att det bleks och tvättas bort eller vänta på utväxt? Det har blivit mycket varmare och på dagarna är det riktigt hett, försmak av hettan i april antar jag. Tur att det finns flera AC i huset som jag flyttar in i på torsdag.