Come Fly with Me - en reseblogg

View Original

sen sist

Veckan har gått så snabbt och en hel del har hänt. Har haft mitt första grammatik prov och hade alla rätt. Top of the class. Kändes bra med tanke på att de andra som gjorde provet, som är födda i England, hade runt 10 - 15 fel var. Hur det är möjligt är ett mysterium för mig. På måndag ska jag ha mina första lektioner på en Thaiskola. Ska först undervisa P4 där barnen är 8 år och sen P5 där de är ett år äldre. Ska lära dem om djur på engelska. Lite nervös men det ska nog ordna sig. Inte barnen jag är orolig för utan för att en man ska sitta längst bak i klassrummet och observera mig. Måste även vara propert klädd så imorgon blir det till att leta jobbdräkt. Och i mitten av nästa vecka är det dags för ett till prov på teoridelen. Kursen är den bästa kurs jag någonsin gått, läraren är kompetent som få och jag lär mig massor om Thailand och det engelska språket varje dag.

Igår kväll var det barrunda som gällde. Började på en engelsk bar tillsammans med mina skolkamrater Oliver och Steve. Steves kompis äger baren och vi träffade en hel del folk från England. Sedan åkte vi vidare mot vernissage på ett galleri och gratis vin. Fina tavlor och roliga personer. 3e stoppet var en annan engelsk bar. Ett par från England har öppnat baren och bjöd in oss på Opening party. Sista stoppet för kvällen blev ett billigt backpacker hak innan Oliver skjutsade hem oss på sin vespa. Mycket rolig kväll och kul att äntligen ha lite folk att umgås med.
Idag har jag äntligen fått besöka Huay Tung Tao. Det ligger ca en mil härifrån och är en jättestor konstgjord sjö där man kan åka svanbåt, bada, sitta i bambuhyddor på vattnet och äta, spela paintball, hoppa studsmatta, vindsurfa och bara hänga. Det var jättefint och jag kommer definitivt åka tillbaka. Speciellt om någon månad då den berömda Hot season startar och vintern är över.


Andra saker jag gjort i veckan är att leta större boende, tränat och ätit det största buffén någonsin. Det fanns ALLT. Sushi, grillspett, glass, nötter, pommes, korv, nudlar, bläckfisk, kakor, sallad, musslor, ris, chips, bacon, grytor .. you name it. För 20 kronor fick man äta tills man inte kunde svälja längre.