Come Fly with Me - en reseblogg

View Original

better and better

Det blir bara bättre och bättre här. Från Koh Chang till nästa paradis som heter Koh Mak. Och detta är verkligen en nästan tom liten ö. Det bor ca 300 personer här och det finns knappt en affär eller restaurang förutom de som ligger inom olika resorts. Vi tog en båt hit i torsdags och det tog runt 2 timmar. När vi klev av möttes vi av helt turkost vatten o kritvita stränder. Vi hade hittat en liten bungalowby med 9 bungalows på nätet och ringt och kollat om de hade rum. Det är ju lågsäsong så det var inga problem. Problemet var ju mer att många inte öppnat sina ställen än. En man från Island Huts, som stället heter, kom och hämtade oss. När vi var framme efter 10 min så bara gapade vi. Det var helt tyst, några färgglada hyddor ligger PÅ stranden med solstolar och hängmattor, vatten som en turkos spegel och palmer överallt. Vi betalar 25 kr var/ natt för detta och det enda vi har hört i en vecka nu är vågskvalp och sus i palmblad. Bara 3 av de 9 hyddorna är upptagna och detta är semester…

En vanlig dag på Koh Mak

8:00 Vaknar, tittar ut på havet, ser att det är ännu en molnfri dag. Äter frukost på den lilla restaurangen som finns här. Oftast yoghurt med färsk frukt och bananshake.
9:00-13:00 Läsa, bada, sola på luftmadrass, snorkla.
13:00 Nudlar el ris till lunch :)
14:00-17:00 Läsa, bada, ta en strandpromenad, luftmadrass, snorkla, gunga.
17:00 Solnedgång över havet.
18:00 Mörkt ute. Middag i restaurangen.
20:30 Ligger i sängen med bok. Somnar nästan direkt. Ansträngande liv det här.

Det är en familj som äger detta ställe och de gör allt för sina gäster. Igår var det fullmåne här o med det stor fest på kvällen på en pir. Det var uppträdande av lokal skola, matstånd och blomkreationer med ljus och rökelse skulle sättas ut i havet. Familjen vi bor hos gjorde blomkreationer hela dagen av orkidéer, palmblad och annat. Alla gästerna fick varsin att sätta ner i havet. Jag och Micke fick även hjälpa till att balansera deras största blomkreation som ska vara med i en tävling. Vi var superrädda att ha sönder den men det gick bra och den vann första pris så och damen i familjen fick pokal. Det var hur vackert som helst med ljus i hela havet, fyrverkerier och eldballonger som åkte upp mot himlen.

En dag hyrde vi motorcykel för att utforska ön. Det vi kom fram till är att Thailändska kartor är svåra att följa och vi bor på bästa stranden.

Plus lista

+ Vi är enda svenskarna här.
+ Inga barnfamiljer inom synhåll.
+ Man vet inte vilken dag det är och det spelar ingen roll.
+ Det enda plagg som används är i stort sett bikini.

Minuslista

- Hur ska man kunna börja jobba efter detta?
- Går inte att få tag i bröd.. och alla som känner mig vet ju att jag lever ju på mackor.
- Ganska mycket mygg när solen går ner så gäller att ha bra myggmedel.

Plus och minus

Här stänger allt vid 21 och då finns det inget mer att göra. Vilket är ganska så befriande och man är på något konstigt sätt trött. Samtidigt som OM man skulle vilja göra något mer så går inte det. Alla resorts har stängt sina restauranger och det finns en restaurang som inte tillhör något hotell men den stänger också tidigt.

Imorgon åker vi vidare med speedboat till Koh Kut. Tror dock inte det kan bli bättre än detta. Men fortsätt läsa så får ni se.