Come Fly with Me - en reseblogg

View Original

andra planer

Ändrade planer. Vi är fortfarande kvar i koh mak då boende på koh kut är jättemycket dyrare än här. Vi ska fortfarande åka dit men bara i 2 dagar. Åker imorgon och kommer tillbaka till koh mak dagen efter. I förrgår åkte vid till koh kham över dagen. Ön var jätteliten och det fanns inte mycket att göra men snorklingen kring reven var super. Såg randiga, rutiga och prickiga fiskar.

Annars är allt som vanligt här, bad, sol, bok, snorkling. Gästerna där vi bor stannar 1- 4 nätter innan de åker vidare, alla utom vi som snart varit här i 2 veckor. Familjen som äger stället har börjat laga speciell mat till oss och tvättar våra kläder. Tror ingen stannat så länge som vi gjort. Men varför åka vidare när vi redan bor på den bästa stranden nästan gratis? Men i slutet av nästa vecka ska vi i alla fall bege oss mot Bangkok igen. Ska stanna där i några dagar och sedan ta tåget till Chang Mai som ligger i norra delen, bland bergen.

Saker jag undrar över när jag sitter i min solstol:
Dör man om man får en kokosnöt i huvudet?
Hur fungerar tidvattnet egentligen? På morgonen liten strand, på eftermiddagen nästan ingen alls och på kvällen väldigt bred strand…
Hur kan jag få så mycket myggbett fast jag sover under myggnät?
Varför släpper palmerna nästan bara sina kokosnötter på natten?
Varför tjatar alla om Thailands pannkakor, de är ju för tjocka och smakar mest sockerkaka.
Vem uppfann luftmadrassen?
Varför åker så många till Phuket när det finns öar som Koh Mak och Koh Kut?
Hur kan vissa tycka att det viktigaste i livet är vad man har i månadslön?
Skulle jag klara av att bo på en ö som bara har 300 invånare
?