Mjölkallergi och vietnamesisk mat
Det blev bakslag för mjölk på den här lilla personen i helgen. I fem dagar med lite bregott och leverpastej gick bra men sedan kom reaktionen. Massor av kräk, magsmärtor och panikskrik som jag inte hört på två månader.
Så nu är jag mjölkfri igen, Älva äter laktulos för att mjuka upptarmen och tyvärr kan det ta över två veckor innan tarmarna läker. Jag är i valet och kvalet att sluta amma och gå över till mjölkfri ersättning för att på så sätt veta att hon verkligen inte får i sig mjölk. Men samtidigt funkar ju amningen bra, ger så mycket mer än bara mat och jag vill gärna amma när vi reser iväg.
Jag i Hanoi och ett lass med mat
Och det är ju en himla tur att vi ska till Asien där mjölk knappt existerar. Det hade varit värre om vi skulle till Italien eller USA där mjölk och ost är inblandat i det mesta.
Vietnam bjuder ju på fantastisk mat som nudlar, ris, kokos, ingefära, vitlök, chili, fisksås och färska örter. Jag älskar de färska vårrullarna, fyllda baguetter och grillad fisk med jordnötter. Sen har vi ju det här med hund, råtta, orm och apa som jag hoppar över. Det ska bli spännande att vara i landet över en månad och hitta nya matfavoriter, thaimat finns ju i varenda gathörn här hemma med vietnamesisk mat har jag inte alls lika stor koll på. Jag gissar också att det är som i Thailand, maten skiljer sig en del beroende på var i landet du befinner dig.