gluten och laktosfritt bröd - paleo
Jag och Aramis bakade bröd förra veckan; gluten och laktosfritt morotsbröd blev det. Jättegott när det kom direkt ur ugnen, helt ok att ha i frysen också men då kan inte det direkt tävla med surdegsbröd - men ok som ett alternativ.
Recept på paleobröd med morötter (12-15 bitar)
4 dl mandelmjöl
0,5 dl kokosmjöl
0,5 dl krossat linfrön
4-5 msk fiberhusk
1 tsk bikarbonat
2 tsk brödkrydda
1 tsk salt
2 dl riven morot
6 ägg
2 dl vatten
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Vispa ägg och vatten i en annan bunke. Häll i äggblandningen i mjölblandningen. Krama ur vätskan ur morötterna och lägg i dem i bunken. Blanda ordentligt och låt sedan degen vila 5-10 minuter. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna, bred ut degen i den, picka med en gaffel och grädda på 200 grader i 20 minuter.
När brödet svalnat kan du skära det i rutor - avnjut gärna med detsamma.