Snart lämnar vi paradisön

Vi har haft fem magiska dagar på Koh Ngai men allt har ett slut och imorgon lämnar vi paradisön. 

IMG_5113.JPG

Vi åker tillbaka för Koh lanta för en sista veckas strandhäng, först Klong Nin och sedan Klong Dao. Halva jag vill stanna här på ön för evigt men samtidigt ska det bli skönt att komma tillbaka till en större ö.  

Jag saknar att köpa frukt av fruktbilen, att ha många restauranger att välja på samt gatumat, butiker och ställen med mer känsla än stora resorts. Samtidigt har jag nog aldrig sett så fint vatten, njutit så mycket av att snorkla och sett så mycket vackra vyer som här på Koh Ngai. 

FullSizeRender.jpg

Jag har redan planer på att åka hit igen när barnen är äldre eller rent av utan barn för att få ut maximalt av denna ö. Nämligen plöja böcker i hängmatta, dricka fruktshakes, äta grillade skaldjur länge vid strandkanten och snorkla runt alla rev som bara ligger och väntar.

IMG_5141.JPG

Imorgon kommer vi inte åka färja tillbaka utan satsar istället på speedboat, vi får se vad som egentligen är bäst och smidigast när man reser med 1-åring. Vi vinner inget i tid men förhoppningsvis slipper vi byta båt ute på havet, schemat passar oss bättre och så ingår skjuts till nästa hotell på lanta. 

FullSizeRender.jpg

Men som jag älskar det här livet och dessa resor. Se barnen utvecklas och vara tillsammans hela familjen i över en månad.  

Aramis simmar som en fisk, snorklar, hämtar saker från botten av poolen, tar ansvar, hjälper till med Älva, frågar hundra frågor om sjögurkor och kräftor, älskar tom kha gai och provar all ny frukt han kommer över.

FullSizeRender.jpg

Och att han dessutom läser nu är en fröjd. Att slippa läsa för honom utan att vi istället kan ligga i varsin solstol och läsa våra böcker. Det är stort och en ny era. Nu gäller det bara att hålla hans läsintresse vid liv men än så länge verkar det inte vara något problem. 

Nästa blogginlägg kommer från Koh Lanta, ni hänger väl med?