Åka tåg München till Venedig - det är magi

München till Venedig med tåg är en resa jag tycker ni alla ska göra. Ju förr desto bättre. Det är magi att färdas från ett platt Tyskland, rakt in genom Alperna, göra små stopp i Österrike, se berg, dalar, gröna kullar, turkost vatten som sedan går över i vinodlingar och vattnet utanför Venedig.

Vi åkte business vilket gjorde att vi fick en helt egen kupé med breda skinnsäten. Resan tog ca 6 timmar och vi stirrade hänfört ut genom fönstret större delen av tiden och försökte fånga utsikten på kort. Det var som filmen Sound of Music susade förbi alldeles bredvid.

Vår guide Bonita, som också är matskribent, hade tröttnat på tågmaten. Istället hade hon besökt en marknad i München innan avresa och dukade upp den bästa buffén i vår lilla kupé. Färsk mozzarella, ruccola, fyllda minipaprikor, bröd, tomater, pesto, parmaskinka, salami, basilika och ostar. Det var helt fantastiskt, det smakade ljuvligt och vi åt tills vi inte fick ned en smula till. Jag blir hungrig bara jag tittar på mina egna bilder.

Och så efter en halv dag svävade vi in över vattnet mot Venedig. Och det var inte bara vi som drog efter andan då utan också pensionärerna från USA och Australien som nästan applåderade i sina säten. Världen är allt bra vacker!