Recension Sandy Bay, Cypern - Sunwing Resort

Hotellet:

Enormt stort ställe ca 4 km från Ayia Napa. Hotellrummen är mer små lägenheter som ligger på markplan eller en våning upp med uteplats eller balkong. Fint, tillrättalagt, men tyvärr ger det en känsla av campingplats där alla sätter sig på sin uteplats klockan 17:00 och dricker öl/drink med grannen och tittar på varandra. 

Vi hade en babylägenhet med två rum där det finns det mesta som behövs om man har en bebis med sig, så som skötbord, bumbo, babysitter, micro, barnstol, spjälsäng, sulky och staket längs med uteplatsen. Fördelen med två rum var att när vi la Aramis vid 20-tiden på kvällen kunde vi stänga dörren till sovrummet men ändå hänga i vardagsrummet utan att tassa runt på tå. Jag är väldigt nöjd med boendet men det som drar ned betyget var att det var så extremt lyhört. Eftersom vi hade ett babyrum och alla rum runt omkring var av samma slag är det inte optimalt med glipor på 5 cm under och ovanför dörrarna för när vi fått vår bebis att somna så vaknade han av grannens bebis som skrek, att någon smällde igen en dörr eller att äldre barn leker kull utanför.

Poolområdet:

Det fanns 6 olika pooler på området, 3 för mindre barn, en pool för simning, en pool inne på spaavdelningen och en stor pool där det bla var vattenaerobics och vattenpolo. Det fanns alltid lediga solstolar även fast en del la ut sina handdukar 06 på morgonen. Bebispoolen hade tak så den alltid var i skugga vilket är superbra och de minsta poolerna var betydligt varmare än simpoolen. Topp!

Stranden:

Sandstrand utan vit och len sand och nja helt enkelt inte så inbjudande. Däremot fanns det en strand runt hörnet  som var betydligt bättre.

Maten:

Vi hade all inclusive vilket betyder att vi fick ett orange band runt handleden och sedan fick vi äta frukost-, lunch- och middagsbuffé. Däremellan fick man fri tillgång till en viss sorts glass, inhemsk öl, läsk, kaffe, snacks och inhemsk vin. Frukosten var grym med massor av bröd och pålägg, berg av frukt, ägg, bacon, ost, pannkakor, nutella, yoghurt, torkad frukt, kaffe, juice, flingor och ibland till och med kanelbullar. 

Lunchbufférna var också väldigt bra och varierande med olika matiga sallader, pasta, pizza, kyckling, fisk, röror, bröd, moussaka, gratänger, olika sorts potatis, frukt och efterrätter. 

Middagbuffén hade olika teman och den bästa var utan tvekan den cypriotiska med vinbladsrullar, hummos, moussaka, tzatsiki, lammfärsbiffar, och en massa meze av olika slag. 

BBQ buffén vid poolen hade grillat kött i mängder som var helt ok. 

Thaibuffén kan man hoppa över, i alla fall om man är van att äta riktig asiatisk mat. 

Tex mex buffén var barnens paradis och en helt ordinär tacobuffé tycker jag - men god.

Italienska buffén var full av pasta, ost, vitlöksbröd, tiramisu och pannacotta – gott det med.

Det som jag dock blev chockerad över var barnbuffén och hur extremt lite hälsotänk det finns kring den. Barnbuffén bestod i stort sett av bara av onyttig mat så som pommes frites, pizza, hamburgare, fiskpinnar, friterad kyckling och glassbuffé. Visst fanns det även ris och pasta med köttfärssås men hur många barn väljer det när det ligger pizza och pommes frites bredvid? Även de snacks som fanns mellan måltiderna var riktigt usla, det fanns nämligen endast 3 saker att välja på; ost och skinktoast, hotdog eller pommes frites. Var tog färsk frukt, smoothies och färskpressad juice vägen? Med tanke på att det är 2011 och hälsotänk ligger i tiden gör verkligen charterbolaget allt för att gästerna att gå upp 5 kg under sin semestervecka. Där har ni mitt drömjobb - utveckla hälsotänk för all inclusive resor! Och visst förstår jag att toast är billigare än smoothies men åh vad jag hoppas detta ändras.

Internet:

Endast trådlöst internet i lobbyn och där fanns även lånedatorer. Dyr timavgift och med dagens teknik borde trådlöst internet vara något som finns fritt på varenda rum, speciellt om du har all inclusive. (Detta är 2011 - läser du detta senare kanske det finns?!)

Gym/träning:

Bra träningspass så som powerstep, cirkelträning, zumba, aerobics, core och yoga. Dock behövde man förboka plats annars blev det fullt. Det var bra instruktörer som visste vad de gjorde och lokalerna var helt ok. Personligen tycker jag det är snålt att endast pass ingår även om du har all inclusive, gym får du betala extra för om du inte har SATS kort. 

Det går en mycket bra strandpromenad in till Ayia Napa som är som gjord för powerwalks på morgonen - men lämna barnvagnen hemma!

Barnvänligt:

Oh yes! Alltså den där giraffen och björnen, Lollo och Bernie vet hur man tjänar pengar. Efter en vecka på en

Sunwing Resort

bär varenda unge omkring på ett gosedjur från Sunwings Minimarket. På dagarna anordnas skattjakt, fotboll, födelsedagskalas för giraffen, minigolf och en himla massa annat - på kvällen är det minidisco, småstjärnor och häng med stora nallar. Detta är barnens drömställe!

Nu kan jag ju inte uttala mig hur bra det fungerar då Aramis var alldeles för liten för att delta i detta men det verkade som alla äldre barn var mycket nöjda. 

Personligen ser jag inte tjusningen med att åka hit för 5e gången, bo i samma rum och förboka samma solstolar vid poolen. Jag hade kanske förstått om priset varit bra men att åka till sådana här ställen är inte billigt under högsäsong för en hel familj och jag tror man kan ge sina barn en större upplevelse om man vågar gå utanför ett färdigt koncept.

Jag kanske säger annorlunda om 5 år. Det var en himla mysig semester, där allt fanns inkluderat och vi fick njuta av värme, god mat och allt var tillrättalagt. Cred till Ving som verkligen har tänkt på allt när det kommer till att skräddasy barnfamiljsemester.